Søgemaskineoptimering – SEO – der giver salg og nye kunder

SEO er IKKE så svært ... når man først får det lært

Søgemaskineoptimering er det danske ord for SEO, som igen er en forkortelse for Search engine optimization. Der findes i forvejen mange seo guider og artikler om tips til søgemaskineoptimering på nettet, men der er få af dem der tager udgangspunkt i at skabe salg og leads. Udgangspunktet for søgemaskineoptimering er at man er til stede det øjeblik brugeren søger efter ens produkter eller ydelser, for det er så her den høje relevans gavner salget.

I denne SEO guide kan du læse om følgende emner:

Hvorfor lave søgemaskineoptimering?

Hvad koster søgemaskineoptimering?

Det spørgsmål har jeg hørt mange gange gennem årene, hvilket jeg som ekspert i søgemaskineoptimering naturligvis kan svare helt simpelt med et modspørgsmål: Hvad koster en bil?

Inden du løber skrigende bort så lad mig forklare hvad jeg mener. Biler fås i mange forskellige størrelser, farver og former og der findes et bjerg af ekstraudstyr, som kan gøre det enten billigere eller dyrere at købe. Afgørende for prisen på en bil er standen på den, samt hvor hurtigt den kan kørem men også udbud og efterspørgsel spiller ind. Det samme gør sig gældende med pris på søgemaskineoptimering, for når man skal beregne en pris for en SEO konsulent ydelse skal man kigge på:

  • Antaller af timer der skal puttes i projektet
  • Kompleksiteten og sværhedsgraden af hjemmesidens nuværende stand
  • Konkurrencen i den enkelte branche, hvor mange links skal der bygges

Priser på SEO kan også udregnes efter flere andre kriterier, men som huskeregel kan du regne med, at hvis det er svære og meget konkurrenceprægede ord, så er det som regel også væsentligt dyrere. Størrelsen af websitet kan også influere på prisen for seo optimering, da meget indhold på mange forskellige subdomæner vil betyde mere arbejde. Nogen firmaer og konsulenter tilbyder SEO optimering til en fast månedlig pris – en såkaldt retainer aftale – hvilket giver god mening hvis der skal laves et længerevarende stykke arbejde. Andre har succes med at lave et SEO Pay no cure koncept, hvor kunderne først betaler når flere angivne resultater er nået.

En konklusion når man snakker seo priser er at du må kigge på ambitionsniveauet og ikke mindst se på den erfaring og de referencer som seo bureaet angiver. Sæt sammen flere forskellige mål og vær sikker på at du har en eksit mulighed, hvis i performer langt under målene.

Hvorfor laver man søgemaskineoptimering?

Af samme grund som du laver markedsføring, det handler om at tiltrække kunder til dit website, som så forhåbentlig synes dine produkter eller ydelser er attraktive. Der findes en lang række måder at tiltrække