fbpx

3 Lavt hængende SEO frugter


02-02-18 Nyheder, SEO

At arbejde med SEO, kan være både tidskrævende og tungt, men der er også mange lavt hængende frugter der kan plukkes. Det handler om få en proces i sin dagligdag, hvor der OGSÅ er fokus på de nemme ting. At plukke de lavt hængende frugter, gør at du får eksekveret i dagligdagen og det gør den store forskel.

Her følger 3 tips, hvor du på under 15 minutter om dagen kan forbedre dit websites SEO performance.

Frugt 1: Få tal i dine titler og lov brugeren noget.

Lav bedre snippets så der er flere der klikker på dine søgeresultater. Googles algoritme Rankbrain har fokus på brugerrejsen, hvilket gør at din SEO starter med at få brugere til at klikke på dine resultater. En høj CTR giver også høje placeringer på Google.Det gøres nemt ved at omskrive din titel, en øvelse der næppe tager mere end 3-5 minutter.

Skriv en titel hvor der loves noget spændende, eller hvor du arbejder med at vække folks nysgerrighed. Et godt trick er at bruge blandt andet tal - eksempelvis "7 tips til bedre Facebook kampagner" - eller "Effektiv AdWords annoncering på 15 minutter". Så tag en "kedelig" side på dit websitet og skriv en ny og spændende titel - det vil med garanti tiltrække flere klik end det eksisterende.

Lav en lækker titel hver arbejdsdag på 3-5 minutter - så har du ca 25 stk. når måneden er gået.

Frugt 2: Få skrevet længere meta descriptions

Google har åbnet op for længere meta descriptions, hvilket svarer til at supermarkedet har fået mere plads på deres reklameskilte. Hvor du før havde ca. 160 tegn at gøre godt med, så har du nu ca. det dobbelte. Det betyder at du kan gøre mere ud af dine beskrivelser, hvilket giver chancen for at lokke endnu flere til. En god beskrivelse gør at du både kan brande og beskrive dine produkter.

Gør dine snippets spændende

At lave en lækker meta description tager 4-6 minutter, så det er bare at komme i gang.

Frugt 3: Gør et stort billede mindre

Store billeder er en SEO udfordring, da det som regel giver brugeren en dårlig oplevelse. Vi ønsker at give gode oplevelser og ønsker også et hurtigt website. I en travl hver dag er der mange, som af og til får uploadet billeder der er for store. Det er lige fra pixelsstørrelsen til opløsningen. Så du kan med fordel kigge i dit mediebibliotek eller bare på dit website og finde et stort billede, som du nu gør mindre og igen uploader til websitet. Find gerne billeder som måske går igen flere steder på websitet. 

At gøre et billede mindre på websitet bør ikke tage mere end 3-5 minutter og du kan evt. bruge en tjeneste som Tinypng, som er hamrende hurtig og effektiv til den øvelse.