fbpx

Undgå Google core web vitals hysteri


Google Core Web vitals

03-05-21 SEO

Google Core web vitals - SÅ SLAP DOG AF!!!!

Google core web vitals er ikke en trylledrik - og slet ikke den eneste vigtige ranking faktor. Så alting er ikke slut fordi jeres website ikke er opdateret endnu.

Mit LinkedIn feed er ved at svømme over med "dommedagsprofetier" og løftede pegefingre over Googles varslede "web vitals" update.

Selvfølgelig er det en vigtig update og du bør overveje hvad du kan gøre - men det er ALTSÅ IKKE en faktor alene der vil bringe dig højt på Google.

"

At forbedre Core Web Vitals giver dig ikke topplaceringer, på søgeord som du ikke har lavet fedt indhold til, som du ikke har optimeret imod og som ikke har fede indkommende links til.

Det er kort sagt "IKKE en genvej til nye stærke placeringer"


Karsten Nygaard Strategen

Den sidste måned har jeg været i dialog med flere potentielle kunder, som spørger ind til min viden om Googles vital update. Det tager vi så en fornuftig dialog om.

Men i dialogen kigger jeg så på deres website og finder ud af, at deres indhold ikke er særlig skarpt, deres backlink profil er meget ufærdig og deres struktur i websitet er mangelfuld.

Kunden bliver lidt stille, når jeg så fortæller dem at før disse ting er optimeret vil de næppe have gavn af at bruge resurser på Googles seneste update.

Hvad siger Google selv om Core web vitals:

A good page experience doesn't override having great, relevant content. However, in cases where there are multiple pages that have similar content, page experience becomes much more important for visibility in Search (Se Googles egen post)

Mit bud er at websites som slås kraftigt med andre om topplaceringer på svære søgeord, vil have rigtig meget gavn af at have styr på web vitals. Her vil det være det som kan flytte trafik.

Men for den "almindelige" hjemmesideejer, som ikke i forvejen har rigtig godt (og langt) indhold, fede backlinks og en super struktur - der er energien måske lagt bedre i at forbedre indhold - end i core web vitals.

Så husk på at Googles algoritme er skruet sammen af flere hundrede parametre - og her er core web vitals blot endnu et par stykker oven i.

Prøv en Light update af core web vitals

Det er dog muligt selv at gøre noget, som vil gavne på både den korte og lange bane. Først og fremmest skal du tænke hastighed, hvordan får du fart i dit website. Lidt an på hvordan du hoster dit website og hvilket CMS du bruger, så vil du have gavn af at kigge på disse 3 ting:

  1.  Brug en kvalitets website host: Alene brugen af en stærk host kan gøre websitet meget hurtigere - også her får man ofte hvad man betaler for.
  2.  Brug caching plugin: Caching kan gøre mirakler ved loadspeed ved at minimere server processing tid.
  3.  Få styr på billedstørrelser: Få styr på billedstørrelserne og komprimeringen af dem - billeder er bare de allerstørste filer på et website. Derfor kan det hjælpe at have styr på dem.

SEO handler OGSÅ om at bruge tiden og resurserne rigtigt

Dem der arbejder med SEO synes naturligvis, at denne kilde er den vigtigste i hele verden. Men inden du kaster dig ud i store optimeringseventyr med udviklere m.m. - bør du kigge lidt mere overordnet strategisk på hvad SEO gør for dig.

Hvis rigtig meget af din trafik er fra SEO, på meget stærke konkurrenceprægede ord, så bør Googles seneste tiltag fylde noget i dine arbejdsplaner. Hvis du ikke har helt styr på de fundamentale ranking faktorer (Indhold, links, struktur), så er det her du bør bruge kræfterne.