fbpx

Sådan får du højere konvertering på dine landingssider


Value proposition

Value proposition giver højere konverteringsrater

Det kan være svært og langsommeligt at få lavet landingssider der sælger godt, men det behøves ikke at være kompliceret. Du skal blot have kunden til at opfatte dit tilbud som noget helt særligt - og det er her tingene kan blive svære.

En god landingsside består grundlæggende kun af 3 elementer, som alle har en vigtig funktion. Nu tænker du sikkert at der er mange flere, men det er delelementer som alle bidrager, men ikke er bærende kræfter.

De 3 elementer som giver højere konverteringsrater er:

  • Kundens opfattede værdi af dit budskab (value proposition)
  • Teksten der beskriver løsning af kundens problemer
  • Grafiske elementer som understøtter value proposition og CTA (call-to-action)

Du skal først og fremmest gør dit budskab unikt og meget sælgende. Alt for mange virksomheder har ikke styr på den såkaldte "Unique value proposition" - på dansk bedst beskrevet som det "helt særlige i dit tilbud". Eksempelvis er der mange revisorer der tilbyder en service som bogføring, så hvordan får man fortalt hvad der er ens berettigelse?

Hvis et tilbud er stærkt nok, er det næsten ligegyldigt med udformningen af landingssiden - en hård påstand, men det er sandheden. Eksempelvs:

  • Når et rejsebureau tilbyder 1 uge til Mallorca på et trestjernet hotel for 1295,- så er det så unikt et tilbud at ALLE kan se værdien af tilbuddet.
  • Når et bettingfirma tilbyder 1000 kroner i gratis betting når du opretter en profil, så skiller tilbuddet sig så positivt ud i forhold til konkurrenterne.
  • Når et vinduesfirma tilbyder gratis opmåling og alle konkurrenterne tager penge for det, så har du igen en unik value proposition

Når tilbuddet er godt nok er landingssidens udformning mindre vigtig. Så få styr på dine value propositions når du laver landingssider

Del på Twitter

At finde de såkaldte value propositions er ofte en udfordring, men dette skyldes at fokus er lagt et forkert sted. Fejlen opstår når der snakkes for meget om fordele frem for den samlede værdi.

Hvad er Unique value proposition?

Value Proposition er en måde at beskrive kundens problem, og vise løsningen som fixer problemet,  samt kundes oplevede værdi af dette.. Så det handler om at skubbe til kundes værdiopfattelse af de services og produkter du tilbyder.

Så når du går i gang med at designe landingssider, bør du kunne svare på følgende spørgsmål:

  • Hvad gør mit produkt/service bedre end konkurrenterne?
  • Hvilke problemer/udfordringer løser det for kunden?
  • Hvad får man i "virkeligheden" ud af produktet?

Eksempler på Unique value propositions:

En husforsikring kan være kompliceret og ofte har kunden en udfordring med, at kunne forstå dækning m.m. Så det at gøre sin forsikring "simpel" taler til dem som har det svært med at sætte sig ind i forsikringer. At bruge "solid" fjerner frygten for om kunden har dækning for det hele. 

Så det unikke ligger i at man er simpel og solide og på den måde skiller Next sig ud fra andre forsikringsselskaber.

Slår på det simple og solide

Når Betfair skilter med 1000 kr. i gratis betting er det ligeledes et unik tilbud, som med stor sandsynlighed vil friste mange spillere. Tilbuddet er ikke nødvendigvis så meget anderledes end hos eksempelvis Unibet, men de får det til at se meget unikt ud.

Eksempel på unik value proposition

At få 1000 kr. i gratis bets er ret unikt


Hvad er Unique value proposition IKKE?

  • Det er IKKE en tagline så som "Just do it" eller "because you're worth it" - det er branding og fungerer ikke som en value proposition. Læg mærke til at det ikke beskriver et problem eller en løsning.
  • Det er IKKE en produktbeskrivelse. Ok så du sælger trampoliner hvor der er særlige galvaniserede fjedre, det giver sikkert en god hoppehøjde men fungerer ikke som en value proposition.
  • Det er ikke en virksomhedspræsentation. Godt så dit firma har leveret til Kongehuset og har eksisteret i 50 år - det er stadig ikke en måde at beskrive kundens problem på. Det giver tryghed men ikke mere end det.

Features eller fordele?

For mange virksomheder har travlt med at beskrive features, hvilket er forståeligt nok, men bestemt ikke særligt sælgende. En feature skal i landingsside sammenhæng oversættes til fordele og det er fordelene der understøtter det unikke i tilbuddet.

Her er eksempler på features oversat til fordele:

  • Vaskemaskine med 42dB = Støjsvag vaskemaskine der gør at du kan vaske op på alle tider af døgnet
  • Revisionsfirma med +100 medarbejdere = Vi har også en specialist i dit forretningsområde
  • Trampolin med beskyttelseskanter (38 cm bred og 3 cm tyk) = Markedets mest sikre trampolin så hop bare løs.
  • SEO kursus = Du kan komme øverst på Google og du bliver mere eftertragtet på jobmarkedet (opkvalificering giver enten mere i løn eller bedre jobmuligheder)

Value proposition og fordele gør designet af landingssiden nemt

Når du har fået styr på det særlige i dit tilbud, samt har oversat jeres features til fordele er designet meget nemmere. Du kan nu vælge grafik, knapper og skrive overskrifter og tekst der passer til.Hele processen bliver bare meget nemmere med udgangspunkt i det unikke.

Overskriften bør rumme din value proposition og så bør fordelen være nedenunder. det giver sig selv at der skal være en stærk call to action, som også skal være nem at forstå.

En morale til sidst ...

Vi kan som online marketingsfolk have nok så stor en værktøjskasse, men værktøj bliver lidt lige meget, hvis baseline ikke er på plads. Så kig rigtig godt på jeres "tilbud" og vær ærlige over for jer selv - er der et helt unikt tilbud til kunden her?